Lopultakin: ei meinaa tämä töihin sopeutuminen pitkän tauon jälkeen oikein onnistua Kieli ulkona - varsinkaan kun sekä viime lauantai että huominen ovat työpäiviä... Mutta nyt lopulta yhteenvetoa, ennen kuin laitamme pystyyn jonkun uuden vaihdon!

1. Suurin osa oli todella tyytyväisiä saamiinsa lahjoihin! Niihin oli selvästi panostettu, saajan toivelistaa luettu tarkkaan ja arvokin täytti vaatimukset.

Valitettavasti kolme osallistujaa koki, ettei ollut saanut täysin rahasummaa vastaavia lahjoja, tai että ne oli kasattu vähän hätäisesti. Lisäksi kaksi lähetystä tuli liian paljon myöhässä ja yksi jäi kokonaan lähettämättä...

2. Kysymyksellä "Saitko ilmoituksen että lähettämäsi paketit ovat perillä?" tarkoitin saajalta saatua ilmoitusta, joko hänen blogissaan tai yhteisen blogin kautta. Lähes kaikki sanoivat tämän toimineen hyvin, ja lahjoista kerrottiin ja niitä ihailtiin varsin pian!

Muutamille joutui emo kyselemään saajalta tietoja, mutta onneksi varsin vähän.

3. Blogittomuutta ei yleisesti koettu suurena haittana. Joitakin se on kuitenkin jonkun verran häirinnyt, kaksi sanoi sen häirinneen paljon. Jos mietitään myös jo aiemmin menneitä vaihtoja ja kierroksia, niin se on välillä koettu tosi hankalaksi. Pari kommenttia:

"Siinä mielessä että parini ei ole kommentoinut saamiaan pakettejaan mitenkään erikoisemmin. Vaihdon alussa olisi kiva ollut saada tietää oliko yllätys mieleinen vai olivatko aivan väärän tyylisiä, sitten olisi vielä voinut vaihtaa seuraavia yllätyksiä erilaisiksi. "

"...mieltymyksistä ei saa kunnolla selvää, ja yleensä blogittoman vastaanottajan kommentit tahtovat jäädä niukoiksi ja usein kuvattomiksikin. - Oikeastaan kuvan lähettäminen on vielä tärkeämpää kuin blogin olemassaolo, koskapa Salaisessa Ystävässä lähettäjä ei voi kuvia julkaista."

4. Halukkuutta tuntuu porukasta löytyvän edelleen, sekä muutaman kuukauden SRPY  vaihtoon, että johonkin teemalliseen, ehkä kahden kuukauden vaihtoon. Aiheina mainittiin mm.

  • kevätaiheinen pistelty koriste
  • väriteema, valoisaa, kevään vihreää ja lupaus kesästä
  • pääsiäisvaihto
  • lempikukka -vaihto
  • kevät ilo -vaihto
  • talven riemu

Palaamme siis varmasti asiaan piakkoin...

5. Monet harmittelivat joukkoon eksyneitä paria myöhästelijää/"lusmua", joten musta lista on siis minullakin nyt olemassa. Ja sellainenhan kuulemma on ollut jo aiemmin, en vaan edes ymmärtänyt sellaista edellisiltä emoilta tai muilta kysellä. Hommaan on sitouduttava, oli yleinen mielipide.

Ja vielä muutama kommentti:

"Olisin ehkä kaivannut hieman useammin yhteydenottoa - ei siis välttämättä useammin paketteja, mutta edes jonkinlaista väliviestiä (korttia tai sähköpostia tai blogikommenttia tms. Välillä olin jo epävarma, että tuleekohan niitä paketteja ollenkaan...)"

"jatkossa olisi jokin kuukausikatsaus sähköpostitse (uutiskirjeen tapaisena)?"

"Voisiko sitten SRPY:tä kokeilla kerran toteuttaa tuolla tavaroiden määrittelemissysteemillä, eli määriteltäisiin etukäteen, että vaihdon aikana pitää lähettää X kpl ristipistotarvikkeita, X kpl herkkuja, X kpl lempiväristä juttua, X kpl itse pisteltyjä jne. Siinä saisi kuitenkin sitten päättää, missä kuussa mitäkin lähettää ja miten sen muutenkin toteuttaa. Ja minusta olisi kiva, jos SRPYssä painotettaisiin sitä, että lähetettyjen tavaroiden pitäisi liittyä pääasiassa ristipistoiluun, tai jos lähettää vaikkapa karkkia, niin se voisi olla sitten "ekstraa" sen 45 euron päälle."

 

Kommentteja näihin? Oletteko keksineet jotain uutta? Kertokaahan kaikille...